Cafè GIPS: Llum per la salut

Cafè GIPS: Llum per la salut

El Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS) del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya és un espai de participació i col·laboració amb professionals de diverses disciplines científicotècniques que, no essent estrictament mèdiques o assistencials sanitàries, tenen cada dia més presència en el diagnòstic, terapèutica i prevenció de malalties. En aquest Cafè GIPS, organitzat pel GIPS conjuntament amb la Junta Comarcal del Baix Llobregat del CoMB, l’Hospital de Bellvitge, l’ICFO i l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB volem compartir l’actualitat del sector de la fotònica aplicada en salut i fer xarxa entre professionals de l’àmbit clínic i tècnic.

Programa

15.30 h Benvinguda

  • Dra. Encarna Grifell, directora de Planificació Estratègica de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut - Hospital de Bellvitge.
  • Dr. Àlex Santamaria, president de la Junta Comarcal del Baix Llobregat del CoMB.

15.35 h Presentació Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut

  • Dra. Clara Prats, presidenta de la comissió gestora del GIPS.

15.45 h Taula Rodona: El paper clau de la llum en les tècniques i pràctiques mèdiques més recents

  • Dra. Ariadna Martínez, KTT Project Portfolio Manager (Health) – Cartera d’aplicacions de les tecnologies de l’ICFO en l’àmbit de la salut i presentació de la Barcelona Medical Photonics Network.
  • Dr. Miguel Ángel Moreno, KTT Project Manager (Health) and Umut Karadeniz, Business Developper of Rhytmion (ICFO Launchpad initiative) - Descobrint la fisiologia muscular per personalitzar l’exercici.
  • Dr. Alfredo Ongaro, Microfluidic Engineer and Product Developer of BioAirWatch (ICFO Launchpad initiative) - Manipulació de llum i fluids per al monitoratge en temps real de patògens a l’aire.
  • Sr. José Javier Ruiz, PhD Student, Super-resolution Light Microscopy and Nanoscopy Laboratory – Ús de l’espectroscòpia Raman per caracteritzar el teixit de melanoma coroïdal.
  • Dra. Georgina Vidal, coordinadora del grup de treball Cafè GIPS.

16.40 h Debat obert als assistents

17.00 h Cloenda


Data i hora: 13 d’abril 2023 a les 15.30 hores

Lloc: Sala d’Actes de l’Hospital de Bellvitge. Carrer de la Feixa Llarga, s/n. L'Hospitalet de Llobregat.

Organitzador: Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS) del CCMC, Junta Comarcal del Baix Llobregat del CoMB, Hospital de Bellvitge, ICFO i Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB